Koorronde

Op verschillende locaties in de provincie worden de plaatselijke koren uitgenodigd om samen nieuw repertoire in te studeren gevolgd door een toonmoment. Ook individuele zangers zijn welkom en kunnen deelnemen aan de repetities. Er worden meerdere groepen gevormd voor kinderen, jongeren, mannen- en vrouwenkoren en gemengde ensembles. Tijdens het toonmoment genieten we van het resultaat van de verschillende ateliers.
Iedereen van harte welkom!

Schoolzangdagen

Op aanvraag van de school organiseren wij intra muros een heuse schoolzangdag. Alle Oost-Vlaamse basisscholen komen hiervoor in aanmerking.
Onder deskundige begeleiding (muzikanten en pedagogen) dompelen we de leerlingen onder in een dag vol zangplezier.
Na deze intensieve muzikale dag wordt het resultaat, ondersteund door een live-band, voorgesteld aan familie en vrienden.
Voor meer info volstaat een mailtje en wij helpen je verder.

Koorcafé

Het koorcafé is een jaarlijks ontmoetingsmoment voor koorbesturen, dirigenten en zangers. Tijdens deze samenkomst trachten wij actuele onderwerpen allerhande toe te lichten.
Indien nodig doen wij een beroep op ‘specialisten’ om dit op een correcte toegankelijke manier toe te lichten.
Enkele onderwerpen die reeds aan bod zijn gekomen : World Choir Games, VZW en statuten, Europa Cantat, Toekomstvisie Koor&Stem, het imago koorzingen in VLAANDEREN,...
Een moment van samenzang en genieten van een gastkoor bij een drankje maakt er een ontspannend en verbindend moment van.