Koorronde XL 2024

Een unieke koorontmoeting die grenzen overstijgt; genieten van het samen zingen met jong en oud. In de ateliers van deze Koorronde ga je aan de slag met nieuw en inspirerend repertoire. Iedereen welkom. Er zijn ateliers voor kinderen, voor jeugd, voor dameskoor en voor gemengde stemmen.  Speciaal voor de feesteditie componeert Bert Appermont een koorsuite. Als kers op de taart zingen we die in première op het spetterend slotmoment met instrumentale begeleiding.

Koor&Stem Oost-Vlaanderen vzw wil alle koren en zangers, jong en oud, basis en gevorderd, van alle van de regio’s van Oost-Vlaanderen leren kennen en ontmoeten. Dat deden we in het verleden in Ronse, Geraardsbergen, Oudenaarde, Dendermonde, Eeklo, Sint-Niklaas, Deinze, en Ninove.

Dit jaar is het een feesteditie en nodigen we echt alle koren uit om deel te nemen. Ook individuele zangers zijn welkom.

De locatie is de mooie Oude Abdij in Drongen en de naastgelegen Sint-Gerolfkerk.

Kinderen, jeugd en volwassenen zullen deelnemen aan workshops aangepast per leeftijd en leren er nieuwe muziek kennen, zingen naar hartenlust samen en geven aan het eind van de dag samen een feestelijk toonmoment.

Koren die dit wensen kunnen zich kandidaat stellen voor een kort eigen optreden (5 min) in het eerste deel van het concert. v We starten om 10.00u (onthaal vanaf 9.30u) en werken in verschillende workshops onder leiding van Annelies De Kimpe, Kristof Allaert, Koenraad Verstichel en Marc Van den Borre en Filip Martens, piano. Een heerlijke broodjeslunch is inbegrepen in de deelname ! We ronden de namiddag af om 16.00u met het concert en daarna kan je nababbelen op de receptie.

WANNEER

12 oktober 2024 van 9u30 tot 17u00

WAAR

Oude Abdij en Sint-Gerolfkerk, Drongenplein, Drongen

PRIJZEN

€5 - kinderen en jongeren <18 jaar €15 - volwassenen >18 jaar Voor deze feesteditie is in de prijs inbegrepen: zangmateriaal, broodlunch en koffie

WIE

Zangers, koorgroepen uit Oost-Vlaanderen en omstreken

CONTACT / PROCEDURE

- Meld voor 30 juni je interesse via dit online formulier
- Je krijgt dan praktische info
- Geef ten laatste op 15 september het exacte aantal personen door
- Achteraf sturen we een betalingsuitnodiging

MEER INFO?

Stuur een mailtje naar Koor&Stem Oost-Vlaanderen: pr@koorenstemoostvlaanderen.be